Siirry sisältöön

Kirjasto

 

Lastensuojelun Keskusliiton kirjasto ja tietopalvelu on lapsitiedon erikoiskirjasto, joka tarjoaa tietoa lasten ja perheiden asemasta ja oikeuksista. Kokoelmamme kattavat tieteellistä kirjallisuutta niin sosiaali-, yhteiskunta- kuin oikeustieteiden alalta. Meiltä löytyy lisäksi kotimaisia ja ulkomaisia tieteellisiä aikakausjulkaisuja sekä jäsenjärjestöjemme jäsenlehtiä. Painetun kokoelman lisäksi opastamme tiedonhaussa relevanttien verkkotiedonlähteiden löytämiseksi. Kirjasto on ollut osa Keskusliittoa jo vuodesta 1949.

Asiakkuus ja lainaus

Kirjasto on kaikille avoin. Asiakkuuden voi tehdä sähköpostitse tai paikan päällä käymällä. Laina-aika on 28 vuorokautta ja lainan uusimisen voi suorittaa sähköpostitse. Lainat ja artikkelikopiot voidaan myös postittaa. Kirjasto ei lähetettäessä veloita postimaksuja. Lainat voi palauttaa kirjastoon aukioloaikoina tai postitse, jolloin lainaaja vastaa postimaksuista.

Kirjaston tietokanta on käytettävissä netissä PrettyLib -tietokannasta, josta voit hakea ja selata aineistoamme.

Tietopyynnöt ja uutiskirjeet

Tietopalvelu avustaa asiakkaitaan tiedonhaussa ja relevanttien tiedonlähteiden löytämisessä. Tietopyynnöt tulee osoittaa tietopalvelu@lskl.fi -sähköpostiosoitteeseen.

Tietopalvelu koostaa kolmea uutiskirjettä, jotka ovat:

  • Postia kentältä – Lastensuojelussa tapahtuu -uutiskirje ilmestyy pääasiallisesti joka perjantai ja se kokoaa lastensuojelun ajankohtaisuutisia, tapahtumia ja koulutuksia, julkaisuja, lainsäädäntötietoa ja avoimia tehtäviä. Uutiskirjeeseen voi lähettää oman ilmoituksensa, kunhan se täyttää julkaisukriteerimme.
  • Kirjaston ja tietopalvelun uutisia -uutiskirje on tiivis paketti kirjaston uutuuksista sekä tuoreista väitöksistä ja sisältää artikkelikatsauksen alan aikakausjulkaisuista ja tieteellisistä lehdistä. Kirje ilmestyy kerran kuukaudessa.
  • Uutisia maailmalta – Kansainvälistä lastensuojelua on noin neljä kertaa vuodessa ilmestyvä kooste kansainvälisistä lastensuojelua ja lapsipolitiikkaa koskevista tutkimuksista ja uutisista.

Voit tilata uutiskirjeitä sähköpostiisi täältä.

Kirjaston aukioloajat

Kirjasto palvelee ulkoisia asiakkaita jatkossa sähköisesti ja paikan päällä vain erikseen sovittaessa. Otathan yhteyttä, mikäli haluat asioida kirjastossamme Helsingin Eirassa. Yhteystiedot löydät alta.

Yhteystiedot

  • Laina- ja varauspyynnöt: sähköpostilla osoitteeseen kirjasto@lskl.fi.
  • Tietopyynnöt ja uutiskirjeisiin liittyvät viestit: tietopalvelu@lskl.fi.
  • Muut asiat: Tietoasiantuntija Katri Koivunen (puh. 044 5629 552), tietoasiantuntija Tanja Juuri (puh. 040 664 3408)
  • Käyntiosoite: Armfeltintie 1, 00150 Helsinki