Hyppää sisältöön

Lastensuojelun Keskusliiton lausunto hallituksen vuosikertomukseen 2017

Politiikka & Yhteistyö
Lausunnot ja kuulemiset
28.1.2019
Lastensuojelun Keskusliiton lausunto hallituksen vuosikertomukseen 2017

Lastensuojelun Keskusliitto on antanut eduskunnan tarkastusvaliokunnalle lausunnon hallituksen vuosikertomuksesta 2017

Lastensuojelun Keskusliitto on antanut eduskunnan tarkastusvaliokunnalle lausunnon hallituksen vuosikertomuksesta 2017 K 11/2018 vp Hallituksen vuosikertomus 2017 (eduskunta.fi)

Tarkastusvaliokunta pyysi keskusliiton näkemyksiä erityisesti nuorten syrjäytymistä koskeneen mietinnön TrVM 1/2014 vp (eduskunta.fi, pdf) kannanottojen 1, 2, 4, 5, 6 ja 7 toteutumisesta, mahdollisista ongelmista ja parannusehdotuksista sekä lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman onnistumisesta edellä mainitut kannanotot huomioiden. Keskusliitto arvioi nuorten syrjäytymistä koskeneen mietinnön kannanottoja erityisesti lastensuojelun ja jälkihuollon näkökulmista.

Lastensuojelun Keskusliiton keskeiset huomiot kootusti:

  • Painopisteen siirtäminen ennalta ehkäisevään toimintaan sosiaali- ja terveyspalveluissa on kesken. Sen toteutuminen edellyttää tehokasta kansallista ohjausta ja riittävää resurssointia sekä sote-palveluiden ja muiden hallinnonalojen yhteistyön mahdollistavia toimenpiteitä. Muutoksen aikaansaaminen edellyttää riittävää ja pitkäjänteistä toimeenpanon tukea.
  • Kansallisen lapsistrategian tulee olla lapsi-, nuoriso- ja perhepolitiikan ohjauksen väline.
  • Tulee huolehtia, että lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaan suunnattu suuri investointi ei valu hukkaan. Muutostyön jatkuminen tarpeellisilta osin tulee varmistaa.

Lastensuojelun Keskusliiton lausunto eduskunnan tarkastusvaliokunnalle hallituksen vuosikertomuksesta 2017 (pdf)

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sulje