Hyppää sisältöön

Lastensuojelu mediassa – häpeästä kohti ratkaisuja

Lastensuojelu mediassa – häpeästä kohti ratkaisuja

Toimittajalle lastensuojelu on haastava, mutta tärkeä aihe. On huomioitava yksityisyyden suoja, salassapitovelvollisuus, haastateltavien elämäntilanne, traumat, kriisit ja ennakkoluulot. Lastensuojelu koskettaa kuitenkin vuosittain kymmeniä tuhansia lapsia Suomessa, eikä siitä voi jättää kirjoittamatta.

Lastensuojelun asiakkaat kertovat usein kokevansa häpeää asiakkuudestaan. Työntekijät kertovat uhkailuista, haukuista ja kärjistyksistä, eivätkä aina mielellään esiinny julkisuudessa nimellään. Sekä asiakkaille että työntekijöille sillä on väliä, miten lastensuojelusta puhutaan ja kirjoitetaan. Sillä on väliä myös niille, jotka kaipaavat apua, mutta pelkäävät. Sillä on väliä jokaiselle, joka kohtaa lastensuojelun asiakkaita ja jokaiselle, joka ei kohtaa.

Lastensuojelun Keskusliiton viestintätoimikunta järjestää toimittajille ja viestijöille tarkoitetun webinaarin lastensuojelusta. Kuulemme webinaarissa puheenvuorot lastensuojelun työntekijöiltä, lastensuojelun asiakkuuden kokeneelta nuorelta ja vanhemmalta. Toimittaja Milka Sauvala kommentoi puheenvuoroja ja kertoo omista kokemuksistaan laajan, lastensuojelua koskevan juttukokonaisuuden toteuttamisesta.

Puheenvuorojen jälkeen osallistujien on mahdollista liittyä mukaan pienryhmäkeskusteluihin joko työntekijöiden, nuoren tai vanhemman kanssa, ja saada esimerkkejä sekä juttu- ja aihevinkkejä. Lopuksi Lastensuojelun Keskusliitto tarjoaa koonnin vinkeistä ja reunaehdoista lastensuojelusta kirjoittamiseksi sekä haastateltavien löytämiseksi.

Koulutuksen jälkeen sinulla on vielä mahdollisuus sopia haastattelu jonkun puhujista kanssa.

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu mukaan 8.2.300 mennessä Lyyti-palvelussa.

Ilmoittaudu mukaan Lyytissä

Ohjelma

Tiedot

Aika
09. 02. 2022 13:00 - 09. 02. 2022 15:00
Paikka
Microsoft Teams

Lisää tapahtumia

Sulje