Hyppää sisältöön

Osallisuusviikko 2022

Osallisuusviikko 2022

Osallisuusviikkoa vietetään 3.-7.10.2022. Viikon aikana eri toimijat esittelevät osallisuutta lisääviä toimia ja malleja, osallisuustutkimuksen tuloksia ja tietoa eri ihmisryhmien osallisuudesta.

Osallisuusviikolle voi ottaa osaa vapaasti ja tapahtumista ja tiedoista voi viestiä somessa aihetunnisteella #osallisuusviikko. Osallisuusviikkoa ovat järjestämässä Lastensuojelun Keskusliiton lisäksi mm. THL:n ja Diakonia-ammattikorkeakoulun Sokra-koordinaatiohanke. Haastamme myös muita lasten, nuorten ja perheiden kanssa toimivia tahoja osallistumaan viikkoon!

Lastensuojelun Keskusliiton Perheet keskiöön! –toiminnan haaste

Kuinka teillä nostetaan lasten, nuorten ja perheiden ääni kuuluviin? Kuinka perheiden osallisuus mahdollistetaan?

Haastamme sinut mukaan jakamaan hyviä, osallisuutta lisääviä käytäntöjä ja malleja. Me kokoamme ja jaamme mallit/käytännöt verkkosivuillamme ja somessa.

  • Ilmianna hyvä työkalu tai toimintamalli, jonka olette kehittäneet tai jota käytätte työssänne lasten ja perheiden kanssa.
  • Kerro myös, mitä uutta tietoa tai ymmärrystä olet saanut lapsia, nuoria tai perheitä kuulemalla.
  • Osallistua voit kahdella tavalla. Jaa hyvä esimerkkisi/ mallisi:
    1. Somessa käyttäen hashtagia #Osallisuushaaste. Tägää @perheetkeskioon julkaisuun.
    2. Vastaamalla lyhyeen kyselyyn Webropolissa.

Varmistetaan yhdessä, että perhekeskukset rakennetaan perheiden tarpeita vastaaviksi!

Tutustu myös Osallisuusviikon 2021 kyselyn tuloksia kokoavaan interaktiiviseen artikkeliimme! Kysyimme vanhemmilta, miten lasten & perheiden palvelut, tuki ja niistä tiedottaminen toimivat ja miten niitä pitäisi kehittää? Vanhempien vastaukset antavat arvokasta tietoa perheiden palvelujen ja perhekeskusten kehittämisen tueksi.

 

Tiedot

Aika
03. 10. 2022 - 07. 10. 2022
Sulje