Hyppää sisältöön

Osallisuusviikko 2023

Osallisuusviikko 2023

Lastensuojelun Keskusliiton Perheet keskiöön -toiminnan koordinoimaa Osallisuusviikkoa vietetään 28.8.–1.9.2023. Haastamme kaikki lapsia, nuoria ja perheitä työssään kohtaavat ammattilaiset kiinnittämään viikon aikana erityistä huomiota osallisuuteen ja siihen, että lapset ja vanhemmat pääsevät aidosti mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan toimintaa. Osallisuusviikon aikana toivomme sinun jakavan parhaat oivallukset ja osallisuusvinkit myös muille.

Osallistu Perheet keskiöön -haasteeseen

Lasten, nuorten ja perheiden tulee olla mukana suunnittelemassa, toteuttamassa, arvioimassa ja kehittämässä toimintaa. On tärkeää, että toiminnassa huomioidaan monenlaisten perheiden ääni.

Lastensuojelun Keskusliiton Perheet keskiöön -toiminta haastaa Osallisuusviikolla ammattilaiset pohtimaan, miten perheiden tarpeita voidaan huomioida entistä paremmin ja miten saadaan kuuluviin heidän äänensä, jotka eivät tähän saakka ole tulleet kuuluksi.

Näin voit osallistua Osallisuusviikkoon

Osallisuusviikkoa voi viettää kaikessa toiminnassa ja palveluissa, joissa kohdataan lapsia ja perheitä.

  • Järjestä viikolla osallisuutta lisäävää toimintaa ja pyri huomioimaan kaikenlaisten perheiden osallisuus. Voit hyödyntää myös Sosionomiopiskelijoiden Helena Korpelan ja Marika Kukushkinan Perheet keskiöön -toiminnalle laatimaa toiminnallista pakettia, jossa on esimerkkejä harjoituksista ja ohjelmasta, jota kohtaamispaikoissa voidaan soveltaa vahvistamaan lasten ja perheiden osallisuutta. Järjestäisitkö esimerkiksi Unelmien kohtaamispaikka -kartoituksen tai toiminnallisen leikkituokion?
  • Jaa omat havaintosi ja vinkkisi osallisuudesta somessa aihetunnisteella #osallisuusviikko.
  • Vastaa viikon jälkeen lyhyeen kyselyyn, jossa kysymme sinun havaintosi ja vinkkisi osallisuudesta.
  •  Koostamme syksyllä osallisuushavainnot ja -vinkit yhteen.

Kenen toivomme osallistuvan osallisuusviikkoon?

Toivomme, että haasteeseen lähtevät mukaan kaikki, jotka kohtaavat lapsia ja perheitä. Esimerkiksi järjestöt, seurakunnat, kohtaamispaikkatoimijat, avoin varhaiskasvatus jne.

Ilmoittaudu (Webropol.fi)

Materiaalia osallisuudesta

 

Tiedot

Aika
28. 08. 2023 - 01. 09. 2023
Sulje