Hyppää sisältöön

Osallisuusviikko

Perheiden tulee olla mukana suunnittelemassa, toteuttamassa, arvioimassa ja kehittämässä perhekeskustoimintaa. Siksi nostamme perheiden ääntä esiin ja pyrimme varmistamaan, että perhekeskukset rakennetaan perheiden tarpeita vastaaviksi.

""

Osallisuusviikkoa vietetään tänä vuonna 3.-7.10.2022

Viikon aikana eri toimijat esittelevät osallisuutta lisääviä toimia ja malleja, osallisuustutkimuksen tuloksia ja tietoa eri ihmisryhmien osallisuudesta.

Osallisuusviikolle voi ottaa osaa vapaasti ja tapahtumista ja tiedoista voi viestiä somessa aihetunnisteella #osallisuusviikko. Osallisuusviikkoa ovat järjestämässä Lastensuojelun Keskusliiton lisäksi mm. THL:n ja Diakonia-ammattikorkeakoulun Sokra-koordinaatiohanke. Haastamme myös muita lasten, nuorten ja perheiden kanssa toimivia tahoja osallistumaan viikkoon!

Haastamme sinut mukaan jakamaan hyviä, osallisuutta lisääviä käytäntöjä ja malleja

Kuinka teillä nostetaan lasten, nuorten ja perheiden ääni kuuluviin? Kuinka perheiden osallisuus mahdollistetaan?

Lastensuojelun Keskusliiton Perheet keskiöön! –toiminta haastaa sinut mukaan jakamaan hyviä, osallisuutta lisääviä käytäntöjä ja malleja. Me kokoamme ja jaamme mallit/käytännöt verkkosivuillamme ja somessa.

Ilmianna hyvä työkalu tai toimintamalli, jonka olette kehittäneet tai jota käytätte työssänne lasten ja perheiden kanssa. Kerro myös, mitä uutta tietoa tai ymmärrystä olet saanut lapsia, nuoria tai perheitä kuulemalla.

Miten voin osallistua haasteeseen?

Osallistua voit kahdella tavalla. Jaa hyvä esimerkkisi/ mallisi:

  1. Somessa käyttäen hashtagia #Osallisuushaaste.
    Tägää @perheetkeskioon julkaisuun.
  2. Vastaamalla lyhyeen kyselyyn Webropolissa.
    Varmistetaan yhdessä, että perhekeskukset rakennetaan perheiden tarpeita vastaaviksi!

Vastaa kyselyyn Webropolissa

Äiti istuu sohvalla ja halaa kahta poikaansa.

Tutustu myös Osallisuusviikon 2021 kyselyn tuloksia kokoavaan interaktiiviseen artikkeliimme!

Kysyimme vanhemmilta, miten lasten & perheiden palvelut, tuki ja niistä tiedottaminen toimivat ja miten niitä pitäisi kehittää? Vanhempien vastaukset antavat arvokasta tietoa perheiden palvelujen ja perhekeskusten kehittämisen tueksi.

Lue kyselyn tuloksista kertova artikkeli

Tiesitkö?

Osallisuuden kokemus syntyy siitä, että tulee kuulluksi, kokee, että voi vaikuttaa omaan elämäänsä sekä yhteisiin asioihin ja siitä, että tuntee olevansa merkityksellinen osa kokonaisuutta. Osallisuuden lähtökohta on aito ja arvostava kohtaaminen ja kuuleminen sekä näkemysten ja tarpeiden selvittäminen.

Lue lisää Osallisuusviikon tuloksista

Osallisuusviikon 2021 kyselyn tulokset löytyvät koottuna interaktiivisesta artikkelistamme Miten perhekeskukset rakennetaan perheiden tarpeita vastaaviksi?

Tutustu myös edellisen vuoden julkaisuumme: Perheet keskiöön!: Vanhempien kokemuksia tuen ja palveluiden saatavuudesta, toimivuudesta ja niiden kehittämisestä.

Millainen on unelmien perhekeskus lasten mielestä?

Katso Unelmien perhekeskus lasten silmin -video YouTubessa

Unelmien perhekeskus tehdään yhdessä

Unelmien perhekeskus

Etsitkö työkaluja kohtaamispaikan arviointiin?

Perheiden kohtaamispaikka

Mikä on Perheet keskiöön! -toiminta?

Tutustu toimintaan

Sulje