Hyppää sisältöön

Parisuhteen tukeminen ja eroauttaminen -koulutus (iltapäivä)

Vanhempien hyvinvoiva parisuhde on voimavara myös lapsen hyvinvoinnille. Miten voimme tukea parisuhdetta vanhemmuuden ohessa? Entä kun parisuhde päättyy eroon?

Kuinka silloin vahvistamme sovinnollisuutta ja yhteistyövanhemmuutta?Koulutus liittyy perhekeskuksen kehittämistyöhön ja on erityisesti suunnattu lapsiperheiden parissa toimiville mm. opetuksen ja varhaiskasvatuksen, terveys- ja sosiaalitoimen henkilöstölle sekä järjestöjen ja seurakuntien toimijoille. Koulutus on maksuton. Tule tutustumaan alueesi toimijoihin!

Viimeinen ilmoittautumispäivä 1.10.2019

Klo 13.00  Avaus ja tervetuloa koulutukseen
Järjestöagentti Sanna Peltonen, Lahden ensi- ja turvakoti ry/ Perheet keskiöön! -hanke

Klo 13.15-13.45  Miksi parisuhde tulee huomioida ja mikä sen merkitys on ihmisen hyvinvoinnille? Perustelut parisuhteen tukemisen tärkeydestä ja yleistä tietoa erilaisista parisuhteista

Klo 13.45-14.15  Miten kohtaan pareja?  Perustyökaluja perhekeskustoimijoille parisuhteen tukemiseksi
Toiminnanjohtaja Katariina Pelkonen, Parisuhdekeskus Kataja ry

Klo 14.15-15.45
Työpajat:

Vertaistoiminnan merkitys perhekeskuksissa
Vertaisuuden ja vertaistuen merkitys vanhemmuudessa, erotilanteessa, perheen elämänvaiheissa. Tutustutaan esimerkkien kautta siihen, mitä ihmiselle merkitsee vertaistuki ja kokemus siitä, että on muita samassa tilanteessa ja että joku muu on tästä jo selvinnyt. Erilaiset vertaisryhmän toteutuksen tavat. Ammattilainen vertaisryhmän käynnistäjänä. Ammattilainen vertaisohjaajan tukena.

Lasten ja nuorten tukeminen vanhempien erotessa
Mitä vauvat, lapset ja nuoret kertovat vanhempien eroista? Mitä lapset toivovat aikuisilta eron hetkellä ja sen jälkeen? Työpajassa pohditaan myös, miten vauvat, lapset ja nuoret tulevat kuulluiksi ja kohdatuiksi perhekeskuksen eri palveluissa.
Hankepäällikkö Terhi Rapeli, VeNyvä-hanke, Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry/ Asiantuntija Salla Frisk, Kasper – Kasvatus- ja perheneuvonta ry

Klo 15.45-16.00  Tämän opin vien mukanani – palautteen keruu ja päivän päätös
Sanna Peltonen, Perheet keskiöön! -hanke

Tiedot

Aika
08. 10. 2019 13:00 - 08. 10. 2019 16:00
Paikka
Orimattila, Erkko-lukion sali, Koulutie 17

Lisää tapahtumia

Sulje