Hyppää sisältöön

Perheiden kohtaamispaikan vertaisarviointi -koulutus

Tervetuloa perheiden kohtaamispaikan arviointimallin koulutukseen

Perheiden kohtaamispaikat kokoavat yhteen perheitä ja lapsia. Kohtaamispaikkatoimintaa järjestävät järjestöt, seurakunnat, kunnat ja kuntayhtymät, ja se on osa perhekeskuspalvelujen kokonaisuutta.  Kohtaamispaikkojen laadun varmistamiseksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos laati toimintaa ohjaavat kriteerit, joiden pohjalta Lastensuojelun Keskusliiton koordinoima Perheet keskiöön! -hanke on kehittänyt kohtaamispaikan arviointimallin. Arvioinnin avulla perhetalot, perhetuvat, perhekahvilat, avoimet päiväkodit ja muut kohtaamispaikat voivat kehittää toimintaansa vastaamaan entistä paremmin perheiden tarpeita.

Kutsumme Sinut osallistumaan kohtaamispaikan arviointimallin koulutukseen. Koulutuksessa perehdyt arviointimallin taustaan ja tavoitteisiin sekä otat haltuusi itse arviointimallin kohtaamispaikkatoiminnan kehittämisessä.

Koulutus koostuu kahdesta (2) etäopetuspäivästä, arvioinnin kenttäharjoittelusta ja mahdollisuudesta henkilökohtaiseen reflektioon kouluttajan kanssa. Koulutusprosessin päätyttyä olet saanut valmiudet toteuttaa perheiden kohtaamispaikkojen vertaisarviointeja. Koulutuksesta annetaan todistus.

Koulutus on maksuton ja toteutetaan etäyhteydellä Teamsissa. Toinen etäopetuspäivä sovitaan syksylle kenttäjakson jälkeen. Ryhmään otetaan 20 ensimmäistä innokasta verkko-opiskelijaa.  Ilmoittautuneille lähetetään myöhemmin erikseen sähköpostiviesti, jossa on linkki Teams -etäkoulutukseen sekä ennakkotehtävä ja materiaalit.

Lisätiedot: ulla.lindqvist@lskl.fi, p. 050 411 0400

Ohjelma

13.00   Aloitus

13.10   Esittäytyminen

13.40   Ennakkotehtävän yhteenveto

14.00   Arviointimalliin perehtyminen

14.30   Tauko

14.45   Pienryhmäkeskustelu

15.25   Keskustelun koonti

15.45   Menetelmän kriittiset menestystekijät

16.00   Koulutus päättyy

 

Tiedot

Aika
24. 08. 2020 13:00 - 24. 08. 2020 16:00
Paikka
Microsoft Teams
Sulje