Siirry sisältöön

Vaikuttavuusinvestoimisella haetaan ratkaisuja yhteiskunnallisiin ongelmiin ja inhimilliseen hätään

Kuvalähde: SITRA

Voidaanko riskisijoittamisesta, tuotto-odotuksista ja pääomasta puhua samassa yhteydessä inhimillisyyden, lastensuojelun ja hyvinvoinnin kanssa? Vaikuttavuusinvestoinnin maailmassa voidaan.

SIB-malli nähdään mahdollisuutena kuntien ennaltaehkäisevän työn vahvistamiseen ja toimintakulttuurin muuttamiseen pitkäjänteisemmäksi, kustannustehokkaaksi ja lapsen tarpeista lähteväksi.

Lasten ja nuorten SIB -hankkeessa kunnat, sijoittajat, järjestöt ja yritykset yhdistävät voimansa lasten, lapsiperheiden ja nuorten hyvinvoinnin tueksi. Tulosperusteinen rahoitussopimus eli SIB on kunnalle riskitön tapa rahoittaa hyvinvointia edistävää työtä ja ehkäistä syrjäytymistä. Kunnat voivat ilmoittautua hankkeeseen mukaan maaliskuun 2018 loppuun mennessä.

Hanketta hallinnoi FIM Varainhoito Oy yhdessä kumppaniensa Epiqus Oy:n ja Lastensuojelun Keskusliitto ry:n kanssa. Neuvotteluja SIB-sopimuksesta käydään parhaillaan useiden kuntien kanssa, ensimmäistä rahoituskierrosta valmistellaan ja ensimmäiset käytännön hankkeet alkavat keväällä 2018.

Mukaan toteutuskumppaniksi?

Lastensuojelun Keskusliitto yhdessä muiden SIB-toimijoiden kanssa on avannut toimintamallien kartoituksen, johon palveluntuottajat, eli tulevat toteutuskumppanit, voivat ilmoittaa oman toimintamallinsa.
Kartoitus löytyy täältä>>

Lue mikä on SIB-malli ja miten sen avulla edistetään lasten ja nuorten hyvinvointia?

Lisätietoa: hankepäällikkö Ulla Lindqvist, ulla.lindqvist@lskl.fi, puh. 050 411 0400.

Tutustu SIB-malliin oheisesta videosta:

 

Ulla Lindqvist

Hankepäällikkö


050 411 0400

Työskentelen Perheet keskiöön! Järjestöjen perhekeskustoiminnan kehittämis- ja koordinaatiohankkeen sekä Lapset SIB -hankkeen hankepäällikkönä. Työssäni korostuu yhteistyön rakentaminen eri toimijoiden välillä, eri toimijoiden osaamisen esiin tuominen perheiden tueksi sekä uusien ideoiden yhteiskehittäminen kaikkien iloksi ja hyödyksi. Mottoni on rock’n roll!