Siirry sisältöön

9 askelta varhaiskasvatuksen laatuun

Lapsella on oikeus laadukkaisiin varhaiskasvatuksen palveluihin. Lastensuojelun Keskusliiton, OAJ:n, MLL:n ja Suomen Vanhempainliiton yhdessä laatiman yhdeksän kysymyksen ja vastauksen avulla voit varmistaa, että lapsen saama varhaiskasvatus on laadukasta, tarkoituksenmukaista ja tavoitteellista.

Vanhemmille annettu tieto auttaa perhettä tekemään lapsen edun mukaisia päätöksiä

Lastensuojelun Keskusliitto korostaa, että vanhemmille tulee tarjota riittävästi tietoa varhaiskasvatuksesta ja erilaisista varhaiskasvatuksen palveluista, jotta vanhemmat osaavat tehdä parhaan mahdollisen ratkaisun juuri heidän lapsensa edun kannalta. Yhteistyössä rakennettu yhdeksän kysymyksen laatumittari voi toimia tukena näitä ratkaisuja pohtiville vanhemmille. Varhaiskasvatusmuodosta riippumatta, kysymykset auttavat vanhempia hakemaan tietoa mm. varhaiskasvatuksen tavoitteellisuudesta, ryhmäkoosta, sisällöstä ja lapsen yksilöllisten tarpeiden huomioimisesta.

Katso kysymykset ja mallivastaukset: 9_askelta_varhaiskasvatuksen_laatuun

9 x laatua varhaiskasvatukseen

Kaisu Muuronen

Hankepäällikkö/erityisasiantuntija


050 569 6697

Toimin erityisasiantuntijana varhaiskasvatukseen sekä lapsi- ja perhepolitiikkaan liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi vastaan Perheet keskiöön! Järjestöjen perhekeskustoiminnan kehittämis- ja koordinaatiohankkeen hankepäällikkönä hankkeen toiminnasta.