Siirry sisältöön

Englannin lastensuojelujärjestelmän toimimattomuutta selvittänyt tutkija Suomeen

Arvostettu englantilainen sosiaalipolitiikan ja lastensuojelun tutkija, professori Eileen Munro vierailee Suomessa ja luennoi Valtakunnallisilla lastensuojelupäivillä Hämeenlinnassa.

Munro on tehnyt valtio toimeksiannosta laajan selvityksen englantilaisen lastensuojelun tilasta vuosien 2010‒2012 aikana. Englannissa on viime vuosina tapahtunut useita vakavia lasten kaltoinkohteluja ja kuolemia, joita lastensuojelu ei ole pystynyt estämään. Tapausten jälkeen lastensuojelujärjestelmää on uusittu ja käytäntöjä kehitetty, mutta lastensuojelun ongelmat ja toimimattomuus ovat jatkuneet.

Suomessa on käynnissä vastaavanlainen kehittämistoiminta ja laaja keskustelu lastensuojelun nykytilasta vuonna 2012 tapahtuneen 8-vuotiaan tytön kuoleman seurauksena. Suomessa on tehty useita selvityksiä ja esitetty kehittämisehdotuksia tilanteen parantamiseksi.

Munro luennoi Lastensuojelun Keskusliiton Valtakunnallisilla lastensuojelupäivillä Hämeenlinnassa 30.9.2014. Englannin kokemuksia analysoimalla hän esittää, kuinka on mahdollista rakentaa tuloksellinen lastensuojelujärjestelmä. Huolimatta englantilaisen ja suomalaisen lastensuojelujärjestelmän eroista, Englannin kokemukset auttavat pohtimaan Suomessa tehtyjen ratkaisujen vaikutuksia ja erityisesti pohtimaan lastensuojelujärjestelmän kehittämistyön mekanismeja.

Eileen Munro toimii tällä hetkellä London School of Economicsin sosiaalipolitiikan professorina. Ennen akateemista uraansa Munro on työskennellyt sosiaalityöntekijänä.

Lisätietoja Munron selvityksistä.

Lisätietoja Eileen Munrosta.

Valtakunnalliset lastensuojelupäivät järjestetään Hämeenlinnan verkatehtaalla 30.9.‒1.10.2014. Tapahtuma lastensuojelualan suurin vuosittainen koulutustapahtuma. Lastensuojelun Keskusliitto järjestää tapahtuman tänä vuonna yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa.

Hanna-Mari Järvinen

Viestinnän asiantuntija


044 329 0029

Työskentelen viestinnän asiantuntijana ja vastaan työssäni lapsen oikeuksien viestinnän suunnittelusta ja toteutuksesta sekä lapsen oikeuksien viestintäverkoston koordinoinnista.