Siirry sisältöön

Lasten suojelun kesäpäivillä Oulussa kannustetaan yhteistyöhön

Lastensuojelun Keskusliiton yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa järjestämille Lastensuojelun kesäpäiville Ouluun kokoontuu 9.‒10- kesäkuuta yli 250 lastensuojelun ja lapsiperheiden ammattilaista pohtimaan perheiden hyvinvoinnin ja yhteistyön teemoja.

Päivien teemalla Alakko nää? ‒ lasten ja perheiden tukeminen kuuluu kaikille halutaan kannustaa eri toimialojen työntekijöitä yhteistyöhön ja yhteiseen vastuuseen.

Kesäpäivillä halutaan kiinnittää huomiota siihen, kuinka lasten ja perheiden hyvinvointi sekä erilaisten elämäntilanteiden paras mahdollinen huomiointi palveluissa tarvitsee kaikkia toimijoita sekä myös uudenlaista ajattelua.

Tiistaina 9.6. keskustellaan muun muassa lapsiperheiden palveluista osana sote-uudistusta, mietitään perhetyön asemaa ja pohditaan lastensuojelun ja julkisuuden välistä suhdetta. Muita aiheita ovat vapaaehtoistyö lapsiperheiden tukena, uudet toimintamallit maahanmuuttajatyössä, lastensuojelun haasteet sekä nuorten palveluiden kehittäminen.

Keskiviikkona 10.6. kuullaan Emma ja Elias -avustusohjelman vapaaehtoistoimintakyselyn tuloksia ja tutustutaan siihen miten vapaaehtoistyötä kehitetään Englannissa, pohditaan sosiaalisen median karikkoja ja esimerkiksi sukupuolisensitiivistä työotetta poikien kohtaamisessa.

Puhujina päivillä muun muassa apulaisjohtaja Naomi Hulston ja Frances Flaxington Catch22-järjestöstä, neuvotteleva virkamies Marjaana Pelkonen sosiaali-ja terveysministeriöstä, hyvinvointipäällikkö Arto Wilman Oulun kaupungilta, kehittämispäällikkö ja lastenpsykiatrian erikoislääkäri Jukka Mäkelä, sekä kehittämispäällikkö Arja Hastrup Terveyden ja hyvinvoinninlaitokselta

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Oulun seudun ammattikorkeakoulun, Oulun seudun ammattiopiston, Pohjois-Suomen Kaste-ohjelman ja Emma & Elias -avustusohjelman kanssa Oulun seudun ammattikorkeakoulun ja ammattiopiston tiloissa osoitteessa Kiviharjuntie 8, Oulu.

Seuraa päiviä ja osallstu keskusteluun tunnisteella #lskesäpäivät

Tutustu ohjelmaan: www.lskl.fi/oulu2015

Lastensuojelun Keskusliiton vuosittain järjestämillä Lasten suojelun kesäpäivillä käsitellään alueellisesta näkökulmasta alan keskeisiä teemoja. Päivien tavoitteena on tarjota erityisesti käytännön asiakastyötä tekeville mahdollisuus vahvistaa omaa osaamista, vaihtaa tietoja ja verkostoitua.

Hanna-Mari Järvinen

Viestinnän asiantuntija


044 329 0029

Työskentelen viestinnän asiantuntijana ja vastaan työssäni lapsen oikeuksien viestinnän suunnittelusta ja toteutuksesta sekä lapsen oikeuksien viestintäverkoston koordinoinnista.