Siirry sisältöön

Lastensuojelu.info tarjoaa tietoa suomalaisesta lastensuojelusta venäjäksi

Lastensuojelun Keskusliiton lastensuojelu.info -verkkosivusto esittelee suomalaisen lastensuojelun toimintaperiaatteita ja käytäntöjä useilla kielillä, myös venäjäksi.

Lastensuojelu herättää monia kysymyksiä ja pelkojakin, koska lastensuojelusta liikkuu paljon vääriä käsityksiä. Monet lastensuojelun käsitteet ja toimintaperiaatteet ovat vieraita, etenkin toisen kulttuurin edustajalle.

Tätä tilannetta selkeyttämään Lastensuojelun Keskusliitto julkaisi viime vuonna lastensuojelu.info -sivuston, joka esittelee suomalaisen lastensuojelun toimintaperiaatteita, sen perusteita ja lainsäädäntöä.

Venäjällä esiintyneet kohut suomalaisen lastensuojelun toimintakäytännöistä osoittavat, että venäjänkieliselle informaatiolle suomalaisesta lastensuojelusta, lainsäädännöstä ja lastensuojelun toimintaperiaatteista on tarvetta. Huhut, ennakkoluulot ja väärinkäsitykset ottavat helposti vallan, jos oikeaa ja omankielistä tietoa ei ole saatavilla.

Lastensuojelu.info -sivustoa käytetään paljon käytännön asiakastilanteissa ja se on saanut hyvän vastaanoton.

Tällä hetkellä verkkopalvelun kielet ovat suomi, englanti, venäjä, ruotsi, ranska, somali, arabia, persia (farsi) ja kurdi (sorani). Lisäksi sivustolla on selkokielinen versio. Palvelun kielivalikoimaa laajennetaan tarpeen mukaan. Koko sisältö on kuunneltavissa myös ääni-tiedostoina.

Tutustu tarkemmin: www.lastensuojelu.info

Lisätietoja:
Tiedottaja Hanna-Mari Savolainen
puh.+ 358 44 329 0029
hanna-mari.savolainen@lskl.fi

Erityisasiantuntija Martti Kemppainen
puh. + 358 40 590 3853
martti.kemppainen@lskl.fi

Hanna-Mari Järvinen

Viestinnän asiantuntija


044 329 0029

Työskentelen viestinnän asiantuntijana ja vastaan työssäni lapsen oikeuksien viestinnän suunnittelusta ja toteutuksesta sekä lapsen oikeuksien viestintäverkoston koordinoinnista.