Siirry sisältöön

Lastensuojelun Keskusliitto täyttää 75 vuotta

Syntymäpäiviä juhlitaan ilon ja yhteistyön merkeissä.

Suomen Lastensuojelun Ja Nuorisohuollon Keskusliiton, nykyisen Lastensuojelun Keskusliiton perustava kokous pidettiin Helsingissä 27.11.1937. Samana vuonna oli tullut voimaan Suomen ensimmäinen lastensuojelulaki, joka liiton perustajien mukaan velvoitti valtion, kunnat ja järjestöt entistä määrätietoisempaan yhteistyöhön.

Yhteistyö lapsen edun puolesta onkin ollut koko seitsemänkymmenenviiden vuoden ajan Lastensuojelun Keskusliiton toiminnan yksi tärkeimmistä punaisista langoista.

Keskusliiton tärkeimpiä tehtäviä on ajaa lapsen etua, vaikuttaa yhteiskuntapoliittisesti lapsia koskevassa päätöksenteossa ja yhdistää eri tahojen lastensuojeluasiantuntemus.

Keskusliitto myös kehittää lastensuojelua ja edistää lasten oikeutta hyvään ja turvalliseen elämään yhdessä jäsenyhteisöjensä ja yhteistyökumppaneidensa kanssa. Keskusliitolla on yhteensä 96 jäsenjärjestöä ja 36 kuntajäsentä.

Juhlavuoden teemaksi on valittu yhteistyö ja ilo. Teemalla halutaan nostaa esiin yhteistyön tärkeyttä sekä lapsuuden ja lastensuojelun positiivisia puolia ja iloa.

Varaslähtö juhlavuoteen otettiin jo viime vuonna olemalla mukana Kansallisteatterin Kiertuenäyttämön Vastaanotto-projektissa. Projekti jatkuu tänä vuonna kun Paperisilta -esitys vierailee kaikissa Suomen vastaanottokeskuksissa sekä alle 18-vuotiaiden turvapaikanhakijoiden ryhmäkodeissa.

Juhlavuosi avataan 16.2. julkaisemalla lastensuojelun yhteistyötä esittelevä Ristiaallokosta lapsen oikeuksiin – lastensuojelun yhteistoiminnan historia -kirja. Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran julkaisema historiakirja tarkastelee keskusliiton avulla kokonaisvaltaisesti suomalaisen lastensuojelun kenttää osana suomalaista yhteiskuntaa ja sen kehitystä. Kirjan on kirjoittanut FT Marko Paavilainen.

Koulutus on aina ollut keskeinen osa liiton toimintaa. Juhlavuonna keskusliitto jalkautuu eri puolelle Suomea seminaarikiertueelle Erilaisuus mahdollisuutena -teeman merkeissä.

Vuosittaiset Lastensuojelun kesäpäivät vietetään juhlavuonna Iisalmessa 12.–13.6. ja päivillä keskitytään lasten ja nuorten parissa tehtävään ehkäisevään työhön. Juhlavuosi huipentuu Finlandia-talolla pidettäviin Valtakunnallisiin lastensuojelupäiviin 2.–4. lokakuuta.

Lisätietoja juhlavuoden tapahtumista: www.lskl.fi/75

Lisätietoja:

Tiedottaja Hanna-Mari Savolainen
Puh. 044 329 0029
hanna-mari.savolainen@lskl.fi

Hanna-Mari Järvinen

Viestinnän asiantuntija


044 329 0029

Työskentelen viestinnän asiantuntijana ja vastaan työssäni lapsen oikeuksien viestinnän suunnittelusta ja toteutuksesta sekä lapsen oikeuksien viestintäverkoston koordinoinnista.