Hyppää sisältöön

Lapsistrategia näkyy nyt lapsenoikeudet.fi-sivustolla!

Lapsen oikeudet
Osallisuus
Tiedotteet
28.9.2020
Lapsistrategia näkyy nyt lapsenoikeudet.fi-sivustolla!

Lastensuojelun Keskusliiton hallinnoimalla Lapsen oikeuksien verkkosivustolla on julkaistu 28.9.2020 uusi alasivusto kansallisen lapsistrategian viestinnälle. Osoitteesta www.lapsistrategia.fi löydät jatkossa tietoa siitä, miten kansallinen lapsistrategia etenee ja miten sillä edistetään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa. Sivusto toteutetaan yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

Uusi lapsistrategia-sivusto julkaistaan Lapsen oikeuksien sivustolla sosiaali- ja terveysministeriön ja lapsen oikeuksien viestintäverkoston yhteistyönä. Sivusto kokoaa yhteen lapsistrategiaa koskevia julkaisuja, osallistumismahdollisuuksia, blogikirjoituksia ja tiedotteita. Lapsistrategiasta viestitään lisäksi kaikissa lapsen oikeuksien viestintäkanavissa sosiaali- ja terveysministeriön viestintää tukien. 

Kansallinen lapsistrategia liittyy tiiviisti lapsen oikeuksiin, sillä sen avulla edistetään ja vahvistetaan niiden toteutumista SuomessaVaikka lapsilla menee Suomessa pääsääntöisesti hyvin, on lapsen oikeuksien toteutumisessa myös haasteita. Esimerkiksi päätösten lapsivaikutuksia ei aina arvioida riittävän huolellisesti etukäteen eikä lasten mielipiteitä ja näkemyksiä huomioida johdonmukaisesti. Lapsistrategian visiona on aidosti lapsi- ja perhemyönteinen Suomi, joka kunnioittaa lapsen oikeuksia. 

Lapsistrategiassa luodaan tapoja, joilla kaikkien lasten ja nuorten osallisuus ja vaikuttamismahdollisuudet yhteiskunnassa vahvistuvat ja aikuisten ymmärrys lasten osallisuudesta kasvaaSiksikin on tärkeää, että jo lapsistrategian valmistelussa lapset, nuoret ja perheet ovat keskeisesti mukana. 

”Meille on äärimmäisen tärkeää saada lapset ja nuoret mukaan lapsistrategian valmisteluun sekä toimeenpanoon. Koronan aiheuttamat poikkeusolot ovat aiheuttaneet haastetta osallisuuden toteuttamiselle”, kansallisen lapsistrategian valmistelun pääsihteeri Johanna Laisaari kertoo. 

Poikkeusoloissa ministeriö on joutunut etsimään vaihtoehtoja kasvokkain tapaamisille ja haastatteluille. Yhtenä ratkaisuna osallisuuden mahdollistamiseksi on toteutettu verkkoaivoriihi, joka julkaistaan samaan aikaan uuden sivuston kanssa ja on avoinna 12.10. saakka. Verkkoaivoriiheen osallistumalla voit vaikuttaa lapsistrategian valmisteluun! Verkkoaivoriihi julkaistaan useilla kielillä: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, pohjoissaameksi, venäjäksi ja somaliksi. Lisäksi syksyn 2020 aikana järjestetään lasten osallisuustyöpajoja yhteistyössä järjestöjen kanssa, koronaepidemian tilanne huomioiden. 

Kansallinen lapsistrategia valmistuu vuoden 2020 loppuun mennessä. Sen laatii eri eduskuntaryhmiä edustava parlamentaarinen komitea. 

Sivusto: www.lapsistrategia.fi

Lisätietoja: 

Lastensuojelun Keskusliitto: Juuli Hurskainen, johtaja, viestintä ja vaikuttaminen, p. 050-3533480, juuli.hurskainen@lskl.fi

Lapsistrategian valmistelu (STM ja VNK): Johanna Laisaari, kansallisen lapsistrategian valmistelun pääsihteeri, p. 029 516 1177johanna.laisaari@vnk.fi 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sulje