Hyppää sisältöön

Ehdota lastensuojelun arjen sankareita

Lastensuojelu
Uutiset
6.05.2024
Ehdota lastensuojelun arjen sankareita

Lastensuojelusta on viime aikoina keskusteltu paljon mediassa, ja siihen on kohdistunut kritiikkiä. Samaan aikaan lastensuojelussa tehdään joka päivä vaikuttavaa, luovaa ja lapsen suojelun turvaavaa työtä. Millaista tämä työ on? Millainen on hyvä lastensuojelun tiimi?

Lastensuojelun Keskusliitto ja Huoltaja-säätiö etsivät jälleen lastensuojelun arjen sankareita! Emme etsi supervoimia tai supertekoja, vaan niitä arjen luovia ratkaisijoita, jotka tekevät pitkäjänteistä työtä lasten suojelemiseksi. Etsimme tiimejä, jotka selviytyvät haastavissa oloissa ammattitaidon, osaamisen ja luovuuden avulla.

Erilaisten kriisien keskellä on korostunut yhä enemmän yhteinen tehtävämme suojella lasta. Lapsen suojelu on lastensuojelun erityisin tehtävä. Lastensuojelun työntekijät ovat tehtävässään kantamassa isoa yhteiskunnallista vastuuta. Lastensuojelutyötä ohjaa asiakkaiden ihmisarvon ja perusoikeuksien kunnioittaminen sekä lapsen edun asettaminen lähtökohdaksi (valtioneuvosto.fi).

Ilmianna sellainen tiimi, joka on mielestäsi onnistunut lastensuojelun keskeisimmässä tehtävässä: lasten suojelussa.

Lastensuojelun arjen sankareiden aineksia ovat:

  • innovatiivisuus ja luovuus
  • eettinen ja lapsilähtöinen työote
  • ratkaisulähtöisyys
  • yhteistyökykyisyys
  • työskentelyn vaikuttavuus

Ehdotuksia voi antaa Webropol-kyselyn kautta 14.6.2024 asti. Perusteluissa kysytään sankarin aineksien lisäksi suositusta yhteistyökumppanilta ja palautetta asiakkailta.

Jätä ehdotuksesi Webropolissa

Palkinto jaetaan syksyllä

Palkinnon saajan valinnassa esiraatina toimivat Lastensuojelun Keskusliiton asiantuntijat yhdessä Huoltaja-säätiön kanssa. Palkinnonsaajan valitsijan kunniatehtävään on kutsuttu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Taina Laajasalo. Palkinto jaetaan Valtakunnallisilla lastensuojelupäivillä® 2024 8.–9.10.2024 Tampereella.

Palkinnon suuruus on 1000 euroa.

Lisätiedot:

Lastensuojelun Keskusliitto, erityisasiantuntija Annukka Paasivirta
annukka.paasivirta@lskl.fi
040 6472515

Huoltaja-säätiö, toiminnanjohtaja Lea Suoninen-Erhiö
lea.suoninen-erhio@huoltaja-saatio.fi
09 771 2186


Kilpailu järjestettiin edellisen kerran keväällä 2022 ja palkinnon sai Ylöjärven lastensuojelun avotiimi.

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sulje