Hyppää sisältöön

Lastensuojelun Keskusliitto harjoittelijan silmin 

Osallisuus
Blogit
6.10.2020

Metropolia Ammattikorkeakoulun sosionomiharjoittelija Anna Etzell kirjoittaa ajastaan Keskusliitossa.

Harjoittelu on opiskelijalle usein jännittävä ja odotettu vaihe opinnoissa. Itseä kiinnostavia harjoittelupaikkoja voi olla useita ja niiden välillä saattaa joskus olla haastavaa tehdä valinta. Moni varmasti pohtii harjoittelua ja harjoittelupaikkaa jo aikaisessa vaiheessa ja kerää ideoita mahdollisista paikoista itselleen talteen. Näin kävi myös omalla kohdallani.  

Harjoittelua edeltävän haastattelun aikana sekä työnantaja että harjoittelija ehtivät muodostaa käsityksen työpaikasopivuudesta ja mielekkyydestä harjoittelulle. Samalla harjoittelija saa selkeän kuvan siitä, mitä häneltä odotetaan ja sopiiko työ juuri hänelle ja hänen tavoitteilleenOma polkuni harjoittelijaksi Lastensuojelun Keskusliittoon oli suoraviivainen siltä osin, että otin suoraan yhteyttä ja kysyin mahdollisuutta suorittaa harjoittelu keskusliiton toimistolla. Yhteisessä keskustelussa kävimme läpi molempien tahojen tarpeita ja tunnustelimme yhteensopivuutta. Tämän pohjalta ryhdyimme toimeen ja aloimme suunnittelemaan mielenkiintoista harjoittelujaksoa.   

Harjoittelu sujuu kuin tanssi – vai sujuuko?

Aina harjoittelujakso ei kuitenkaan mene kuten on alun perin suunniteltu ja yllättäviä käänteitä mahtuu lähes jokaiseen harjoitteluun. Arvaamattomat käänteet värittivät myös omaa harjoitteluani. Korona-pandemian vuoksi moni ennalta sovittu tapahtuma jouduttiin valitettavasti perumaan ja kuten monella muullakin työpaikalla, siirryimme kaikki etätyöhön. Työn mielekkyys ja innostavuus teki kuitenkin etätöihin siirtymisestä helppoa ja sujuvaa. Lastensuojelun Keskusliitto osoitti upeaa joustavuutta ja sain siirtää osan harjoittelustani keväästä syksylle, jotta tilaisuus työpaikalle palaamiseen ja tapahtumiin osallistumiseen mahdollistuisi. Olen tästä äärettömän kiitollinen. 

Syksyn tullen en päässyt vain palamaan toimistolle, vaan myös osallistumaan tapahtumiin ja tapaamisiin konkreettisesti. Osallistuminen Nuorten päivään oli mahtavaa. Sieltä kerrytettyjä kokemuksia ja näkemyksiä tulen käyttämään ja jakamaan tulevaisuudessa aina kun mahdollista. Keväällä osallistuin useisiin erinomaisiin webinaareihin ja etäkokouksiin, mutta aito kohtaaminen ja kanssakäyminen lisäävät työhön arvokkaan tason, jota kenties osaa kunnolla arvostaa vasta kun sitä ei ole.

Onnistuneen harjoittelusta teki erityisesti ohjaajani, joka tuki ja kannusti minua koko harjoitteluni ajan ja piti aktiivisesti huolta, että saan harjoittelusta mahdollisimman paljon irti. Sain koko harjoitteluni ajan tukea niin ohjaajaltani kuin muiltakin kollegoilta, heidän vahva asiantuntijuutensa kannatteli ja ohjasi omaa oppimistani sekä ammatillista kehittymistäni. Olen erityisen kiitollinen siitä, miten lämpimästi minut otettiin Lastensuojelun Keskusliitossa vastaan ja kuinka olen saanut tuntea olevani osa mielettömän mukavaa työyhteisöä. 

Lastensuojelun Keskusliitto on tarjonnut minulle harjoittelijana harvinaisen näköalapaikan lastensuojelun, lasten oikeuksien ja lasten osallisuuden maailmaan. Monialaisuus, asiantuntijuus, yhteistyö ja vaikuttaminen ovat Lastensuojelun Keskusliiton ydin ja sydän, niiden kautta avautuu kokonaiskuva lasten ja perheiden hyvinvoinnista eilen, tänään ja huomenna. Tähän moninaisuuteen sisältyy myös dynaamisuus, jota edustavat erityisesti erilaiset hankkeet ja tapahtumat, hankkeiden ja tapahtumien kautta kerrytetty tieto ja kokemukset osaltaan vahvistavat Lastensuojelun Keskusliiton ydintä.  

On ollut mahtavaa istua ja olla mukana ytimessä. 

Kirjoittaja:

Anna Etzell

Metropolia Ammattikorkeakoulu 

sosionomiharjoittelija 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sulje