Hyppää sisältöön

Tekojen tiistai — levitä hyvää lahjoittamalla 

Blogit
27.11.2018
Tekojen tiistai — levitä hyvää lahjoittamalla 

Ahdistaako Black Friday ja postiluukusta tipahtavat joululahjakatalogit? Tekojen Tiistai auttaa pyristelemään kulutushysteriaa vastaan ja luomaan maailmasta paremman paikan pienillä teoilla.  

Tekojen Tiistai -kampanjan  tavoitteena on kohdistaa huomio hyvän levittämiseen tekojen kautta. Kampanja yhdistää ihmisiä lisäämällä tietoisuutta antamisesta ja lahjoittamisesta. Tekojen Tiistai perustettiin vastapainoksi Suomeenkin viime vuosina rantautuneelle Black Fridaylle, joka perinteisesti aloittaa jouluostoskauden hurjilla alennusmyynneillä.

Tekojen Tiistain innoittamana halusimme nostaa esille jäsenjärjestöissämme tehtävää tärkeää työtä lasten ja perheiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Samalla tuomme esiin mahdollisuuksia, joilla jäsenjärjestöjemme työtä voi tukea.

Lastensuojelun Keskusliitolla on yhteensä 94 jäsenjärjestöä, joista lähes kaikki tarjoavat mahdollisuutta lahjoittaa tai olla muuten tukena toiminnassa. Tässä listauksessa halusimme tuoda esille isojen järjestöjen sijaan vähän pienempiä järjestöjä ja niiden tukimahdollisuuksia.

Tartu siis haasteeseen ja levitä hyvää lahjoittamalla! Rahan lahjoittamisen lisäksi voit lahjoittaa myös aikaa – monet järjestöt tarjoavat myös mahdollisuuksia ryhtyä vapaaehtoiseksi lasten ja perheiden parissa.

P.S. Tätä vinkkilistaa saa hyödyntää myös joululahjaostoksilla!

Lista on satunnaisessa järjestyksessä.

Wau ry:n Hyväntekeväisyyshuutokauppa

Huutokaupan tuotot käytetään lasten ja nuorten maksuttoman liikuntaharrastuksen mahdollistamiseen WAUn kautta.

Lahjoita>>

Hope ry

Hope ry Jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

Lahjoita aikaa, tee tavaralahjoitus, tee rahalahjoitus tai ryhdy yritysyhteistyöhön>>

Asemat Lapset ry

Aseman Lapset ry:n tavoitteena on lasten ja nuorten terveen kasvun sekä nuorten ja aikuisten luontevan vuorovaikutuksen tukeminen. Voit kohdistaa lahjoittamasi summan esimerkiksi katutyöhön nuorten parissa tai kiusaamiseen puuttuvaan työhön.

Lahjoita>>

Pesäpuu

Pesäpuu tukee lasten kasvua ja kehitystä mm. järjestämällä lastensuojelun piirissä olevien lasten ja nuorten kehittämistoimintaa, lastensuojelupalvelujen arviointia, avun tarpeen arviointia, koulunkäynnin ja itsenäistymisen tukea sekä sijaisperheiden valmennusta ja täydennyskoulutusta. Pesäpuu toimii myös edistääkseen suunnitelmallista ja lapsen edun mukaista perheen jälleen yhdistämistä.

Lahjoita>>

Koulutus elämään -säätiö

Koulutus Elämään -opetusohjelman tavoitteena on edistää lasten ja nuorten terveitä elämäntapoja sekä ehkäistä päihteiden väärinkäyttöä.

Lahjoita>>

Kehitysvammaliitto

Voit valita kertalahjoituksesi kohteen esimerkiksi näistä:

  • raskaudenaikaisen alkoholinkäytön vaurioittamien (FASD) lasten ja nuorten vertaisryhmätoiminta
  • Sansibarin kehitysvammaisten nuorten ammattikoulutuksen kehittäminen

Lahjoita>>

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Kehitysvammaisten Tukiliitto edistää aktiivisesti vammaisten henkilöiden ja heidän perheidensä osallisuutta. Lahjoitusvaroilla järjestetään mm. vertaistukea ja kurssitoimintaa lapsiperheille.

Lahjoita>>

Icehearts

Icehearts tarjoaa pitkäkestoista ja ammatillista kasvun tukea lapsille, joista on huomattu erityinen huoli.  Lahjoitusvaroja käytetään harrastustoiminnan kuluihin, tila- ja harrastuspaikkamaksuihin, iltapäivätoiminnan ja ryhmätoiminnan kuluihin, retkikuluihin sekä leirikuluihin.

Lahjoita>>

Interpedia

Lahjoittamalla Interpedialle tue työtä lapsen oikeuksien ja koulutuksen puolesta. Interpedia toimii seitsemässä eri maassa. Interpedian kautta voit myös ryhtyä kuukausilahjoittajaksi tai kummiksi ja tukea siten lapsen oikeuksien kehitysmaissa.

Lahjoita>>

Nuorten Ystävät

Lahjoitusvarat käytetään Taikasauva-toiminnan kautta:

  • Huostaan otettujen lasten, vammaisten lasten ja aikuisten, mielenterveys- ja päihdeongelmaisten sekä heidän omaistensa parissa tehtävän työn kehittämiseen, ylläpitämiseen ja vahvistamiseeen
  • Vähävaraisten ja haavoittuvassa asemassa olevien lapsiperheiden auttamiseen

Lahjoita>>

Lasten ja nuorten säätiö

Tuellasi Lasten ja nuorten säätiö vahvistaa ilman opiskelu- ja työpaikkaa olevien nuorten sosiaalisia taitoja ja työelämävalmiuksia sekä auttaa nuoria työllistymään.

Lahjoita>>

Perhehoitoliitto

Perhehoitoliitto ry on valtakunnallinen perhehoidon asiantuntijajärjestö, joka mm. tukee perhehoitajia, sijaisvanhempia ja perhehoidossa hoidettavia lapsia ja aikuisia. Tue toimintaa tilaamalla Perhehoito-lehti>>

Lehden tuotot käytetään perhehoitajien koulutukseen, vertaistukeen ja virkistykseen sekä jäsenyhdistysten tukemiseen.

Parasta Lapselle ry

Parasta Lapsille ry järjestää leiritoimintaa heikommassa asemassa oleville lapsille.

Voit kohdentaa lahjoituksesi kotimaan leiritoimintaan tai Mapuche-lapsille Chilessä.

Lahjoita>>

Yhteiset Lapsemme ry

Suomessa lahjoitukset menevät monikulttuuristen ja maahanmuuttajalasten hyväksi tehtävän työhön. Voit myös tukea lapsen oikeuksia kehitysmaissa. Yhteiset Lapsemme ry:n kehitysyhteistyö- ja kummikohteet ovat Boliviassa, Kolumbiassa ja Intiassa.

Lahjoita>>

Sateenkaariperheet

Lahjoitukset käytetään Sateenkaariperheiden ihmisoikeustyöhön, koulutustoimintaan, vertaistukitoimintaan ja muuhun yhdenvertaisuutta edistävään toimintaan.

Lahjoita>>

Vamlas

Kerätyt varat käytetään vammaisten ja pitkäaikaissairaiden lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä vertaistukitoimintaan, leirien järjestämiseen, kuntoutuksen ja vapaa-ajan toiminnan tukemiseen sekä tapahtumien järjestämiseen.

Lahjoita>>

Lastensuojelun Keskusliitto

Lastensuojelun Keskusliiton omaa toimintaa voit tukea tilaamalla Lapsen Maailma -lehden.

Kaikki jäsenjärjestömme tekevät lasten puolesta huikean hienoa työtä, mistä olemme todella ylpeitä. Lisää tapoja tukea lapsia ja perheitä löytyy verkkosivuiltamme: https://www.lskl.fi/keskusliitto/jasenyhteisot/.

Lähde mukaan Tekojen Tiistaihin!

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sulje