Hyppää sisältöön
Ei omainen eikä viranomainen
Maksulliset julkaisut

Ei omainen eikä viranomainen

Outi Lepola. Ei omainen eikä viranomainen - Selvitys ilman huoltajaa Suomeen tulleiden lasten edustajajärjestelmästä. 2012. Lastensuojelun Keskusliitto. ISBN 978-951-9424-88-0 (nid.), ISBN 978-951-9424-89-5 (PDF).

0.00

Määrä
Lataa
Kuvaus
Lisää tietoa

Suomeen on saapunut viimeisen kahden vuosikymmenen aikana noin 4000 lasta ilman huoltajaansa. Heistä on edelleen maassa alaikäisinä muutamia satoja. Käräjäoikeus määrää kaikille Suomeen ilman huoltajaansa tulleille alaikäisille turvapaikanhakijoille edustajan, jonka tehtävänä on varmistaa, että lapsen etu toteutuu ja hänen ääntään kuullaan häntä koskevissa viranomaispäätöksissä. Edustaja auttaa myös lasta virallisten asioiden hoitamisessa kuten oleskeluluvan hankkimisessa ja käyttää huoltajan puhevaltaa.

Ei omainen eikä viranomainen selvityksessä tarkastellaan edustajajärjestelmän toimivuutta ja kehittämistarpeita. Selvitystä varten on haastateltu edustajia, edustettavia lapsia, sosiaalityöntekijöitä, poliiseja, ministeriöiden virkamiehiä sekä järjestöjen asiantuntijoita. Haastateltavia oli 95.

Tuotteen voi ladata ilmaiseksi pdf-tiedostona tai tilata painotuotteena vain postikulujen hinnalla.

Ostoskori

0
Välisumma 0 €
Sulje