Hyppää sisältöön
Paikoillaan pyörivä arki – Selvitys lapsiperheiden arjesta koronakriisin toisen aallon aikana
Maksuttomat julkaisut

Paikoillaan pyörivä arki – Selvitys lapsiperheiden arjesta koronakriisin toisen aallon aikana

Petri Paju: Paikoillaan pyörivä arki – Selvitys lapsiperheiden arjesta koronakriisin toisen aallon aikana. Lastensuojelun Keskusliiton verkkojulkaisu 4/2021. ISBN: 978-952-7002-47-6 (pdf), ISSN: 2489-4885.
Kuvaus

Paikoillaan pyörivä arki – Selvitys lapsiperheiden arjesta koronakriisin toisen aallon aikana on  Lastensuojelun Keskusliiton koordinoiman Kaikille eväät elämään -avustusohjelman selvitys. Selvitys on keskusliiton kesällä julkaiseman Paikoiltaan siirretty arki -selvityksen toinen osa. Raportissa tarkastellaan koronakriisin vaikutuksia lapsiperheiden elämään vuoden 2020 aikana. Raportti perustuu kyselyyn, johon vastasi keväällä hieman yli 3000 ihmistä ja syksyllä 782 ihmistä.

Raportti kertoo muun muassa sen, miten koronakriisi on vaikuttanut perheiden toimeentuloon, arkeen ja taloustilanteeseen. Perheet ovat kokeneet koronavuoden 2020 stressaavana. Moni on kyllästynyt koronatilanteeseen, mutta silti viranomaisten ohjeisiin on suhtauduttu lähes poikkeuksetta tosissaan. Lasten lähiopetukseen osallistuminen saa perheiltä vahvan kannatuksen. 

Kriisin vaikutukset näyttivät kohdistuvan epätasaisesti eri ryhmiin. Erityisesti riskiryhmään kuuluvien elämää ja arkea koronatilanne on vaikeuttanut vähentämällä vapauksia ja lisäämällä kustannuksia.

Monet koronakriisin vaikutuksista tulevat näkyviksi vasta, kun rajoitustoimia aletaan purkaa. Pitkäaikaisia vaikutuksia voi olla esimerkiksi sillä, että lasten harrastuksiin on tullut taukoja tai harrastukset on lopetettu kokonaan. Sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuuden heikentyminen voi myös näkyä vielä pitkään. Kriisin jälkeen on tärkeää pitää huolta siitä, että jokaisella lapsella ja perheellä on yhdenvertaiset mahdollisuudet palata normaalielämään.

Ostoskori

0
Välisumma 0 €
Sulje