Hyppää sisältöön
Perheet keskiöön!: Järjestöjen ja perhekeskusten yhteistyön arviointi hyvinvointialueella
Maksuttomat julkaisut

Perheet keskiöön!: Järjestöjen ja perhekeskusten yhteistyön arviointi hyvinvointialueella

Perheet keskiöön!: Järjestöjen ja perhekeskusten yhteistyön arviointi hyvinvointialueella – järjestöt osana perhekeskuksia -arviointityökalu. Lastensuojelun Keskusliitto 2024.
Kuvaus

Perhekeskuksen tehtävänä on vastata perheiden tarpeisiin yhteensovittamalla eri toimijoiden tuki ja palvelut. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että myös järjestöjen osaaminen, toiminta ja palvelut ovat kiinteä osa perhekeskuksia. Järjestöt osana perhekeskuksia -arviointityökalun avulla voidaan arvioida järjestöyhteistyön nykytilaa, tuoda näkyväksi vahvuudet ja kehittämisen tarpeet sekä asettaa tavoitetila, jota lähdetään yhdessä tavoittelemaan.

Järjestöyhteistyön arviointimalli toimii työkaluna kaikille perhekeskustoimintaa johtaville, kehittäville tai sitä toteuttaville tahoille. Työkalun painopiste on eri toimijoiden välisen yhteistyön vahvistaminen, joten sitä voidaan hyvin hyödyntää myös silloin, kun perhekeskustoiminta ei ole alueella vielä vakiintunutta. Työkalu on pilottiversio, jota toivomme käyttäjien hyvinvointialueilla ja kunnissa testaavan.

Työkalu koostuu kahdeksasta järjestöyhteistyöhön liittyvästä teemasta, joiden on hyvinvointialueilla toimivien järjestö- ja muiden perhekeskustoimijoiden kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta todettu olevan onnistuneen yhteistyön keskeisiä elementtejä. Näitä ovat muun muassa yhteisen työn rakenteisiin, edustuksellisuuteen ja viestintään liittyvät kysymykset. Arviointityökalu on toteutettu yhteistyössä Lastensuojelun Keskusliiton Perheet keskiöön -toiminnan koordinoiman järjestöjen perhekeskusverkoston kanssa. Verkostossa on mukana järjestötoimijoita lähes jokaiselta hyvinvointialueelta.

Ruotsinkielisen version "Bedömning av samarbetet mellan organisationer och familjecenter i välfärdsområdet" löydät täältä.

Ostoskori

0
Välisumma 0 €
Sulje