Hyppää sisältöön
Perheet keskiöön!: Bedömning av samarbetet mellan organisationer och familjecenter i välfärdsområdet
Maksuttomat julkaisut

Perheet keskiöön!: Bedömning av samarbetet mellan organisationer och familjecenter i välfärdsområdet

Perheet keskiöön!: Bedömning av samarbetet mellan organisationer och familjecenter i välfärdsområdet. Centralförbundet för Barnskydd 2024.
Kuvaus

Familjecentret har till uppgift att svara på familjernas behov genom att samordna olika aktörers stöd och tjänster. Därför är det ytterst viktigt att också organisationernas kompetens, verksamhet och tjänster är en integrerad del av familjecentren. Med hjälp av utvärderingsverktyget Järjestöt osana perhekeskuksia (sv. Organisationer som en del av familjecentren) kan man bedöma organisationssamarbetets nuläge, synliggöra styrkor och utvecklingsbehov samt fastställa en målbild som man tillsammans strävar efter. 

Utvärderingsmodellen för organisationssamarbete är ett verktyg för alla aktörer som leder, utvecklar eller genomför familjecenterverksamheten. Tyngdpunkten i verktyget ligger på att stärka samarbetet mellan olika aktörer, så det kan utnyttjas väl också när familjecenterverksamheten ännu inte är etablerad i området.  Detta är en pilotversion som vi hoppas att ni testar i välfärdsområdena och kommunerna.

Verktyget består av åtta teman som anknyter till organisationssamarbete och som utifrån diskussioner med organisationer och andra familjecenteraktörer i välfärdsområdena har konstaterats vara centrala element i ett lyckat samarbete. Till dessa hör bl.a. frågor som gäller det gemensamma arbetets strukturer, representativitet och kommunikation.

 

Ostoskori

0
Välisumma 0 €
Sulje