Hyppää sisältöön
Vi tror på dig – Tro du med
Maksulliset julkaisut

Vi tror på dig – Tro du med

Centralförbundet för Barnskydd, föreningen Pesäpuu. Vi tror på – Tro du med. 2011, ISBN 978-951-9492-84-2 (pain.), 978-951-9492-85-9 (PDF). Priset innehåller moms.

1.20

Määrä
Lataa
Kuvaus
Lisää tietoa

Vid tidpunkten för placeringen och under månaderna som följde trodde vi inte på oss själva. Och det kändes som om ingen annan gjorde det heller. Vi skulle ha behövt få höra någon säga: Jag tror på dig! Ge inte upp!

Handboken Uskomme sinuun – Usko sinäkin (Vi tror på dig – Tro själv också) är avsedd för barn och ungdomar över 10 år som har placerats i vård utanför sitt eget hem. Handboken har planerats och skrivits av ett team av ungdomar vid föreningen Pesäpuu ry som kallar sig Selviytyjät (Överlevarna). Teamet består av placerade ungdomar i åldern 17–25 år som arbetar med att utveckla barnskyddet och praxisen när det gäller vård utom hemmet. I beredningen av handboken medverkade även barnombudsmannens byrå och en stor skara inhemska experter på barnskydd kommenterade materialet.

Handboken behandlar innebörden av barnskyddet, vad som sägs i barnskyddslagen och vilka rättigheter och skyldigheter en ung människa har. I boken går man även i detalj igenom socialarbetarens roll, hur man håller kontakt med den egna familjen och förfaringssättet på klientplansmöten. Därtill behandlar handboken frågor om mat och sömn.

Ostoskori

0
Välisumma 0 €
Sulje