Siirry sisältöön

Visualisoinnit ja infografiikat

Tietopalvelu suunnittelee ja toteuttaa erilaisia tiedon visualisointeja Keskusliiton viestinnän tueksi sekä lastensuojelualan ammattilaisten käyttöön. Tälle sivulle on listattu julkaistuja infografiikoita ja interaktiivisia visualisointeja verkossa. Niitä voi hyödyntää ei-kaupalliseen käyttöön, kunhan niiden lähteenä mainitaan Lastensuojelun Keskusliitto. Jos sinulla on kysyttävää visualisoinneista tai haluat ehdottaa omaa aihetta, ota yhteys sähköpostitse osoitteeseen tietopalvelu@lskl.fi

Visualisoinnit

Verkossa olevat interaktiiviset visualisoinnit tehdään Tableau-ohjelmalla. Visualisointien katseluun ei kuitenkaan tarvita erillisiä ohjelmia.

1. Lasten ja nuorten valtuutetut kuntavaaleissa 2017

Lapsi- ja nuorisojärjestöt haastoivat kuntavaaliehdokkaita toimimaan lasten ja nuorten valtuutettuina tulevalla valtuustokaudella. Teimme tulosten varmistuttua kuntavaalikoneen, josta voit tarkastaa, ketkä kuntasi valtuustossa ovat lupautuneet kunnioittamaan lapsen oikeuksia päätöksiä tehdessään. Tutustu visualisointiin ja lue blogikirjoitus tuloksista.

2. Sijoitukset kodin ulkopuolelle eri ikäryhmissä

Miten sijoitusmuodot kodin ulkopuolisissa sijoituksissa on kehittynyt 1990-luvulta alkaen? Tarkastelussa on sijoitukset eri ikäluokissa. Linkki visualisointiin (mobiiliystävällinen).

3. Suomalaisten kasvatusasenteet ja kuritusväkivallan käyttö 2017

Piiskasta jäähypenkkiin -julkaisun tuloksia esittelevä interaktiivinen visualisointi. Fokuksessa asenteet sukupuolten ja kotitaloustyyppien välillä sekä vanhempien kuritusväkivallan käytön yleisyys.

4. Sijoitukset kodin ulkopuolelle eri ikäryhmissä ja päätöksen perusteen mukaan

Sijoitusmuotojen kehitys ikäryhmittäin sijoituspäätöksen perusteen mukaan vuosina 1992–2019.

5. Keskusliiton uutiskirjeiden palautekysely 2018

Visualisointi näyttää vastaushajonnat muutamiin palautekyselyn kysymyksiin. Kysely toteutettiin alkuvuodesta 2018.

6. Läheis- ja sukulaissijoitusten osuus perhehoidossa maakunnittain vuosina 2008–2016

Perhehoidossa lapsi voidaan sijoittaa hänen lähipiiriinsä, eli sukulais- tai muuhun lähiperheeseen. Tällaisen perhehoitomuodon yleisyys on kasvanut tarkastelujaksolla, mutta maakuntakohtaisesti erot ovat merkittävät. Tutustu mobiiliystävälliseen verkkovisualisointiin täältä. Aineisto on ladattavissa excel-tiedostona.

7. Suomessa syntyneet vuodenpäivittäin vuosina 1990–2016

Näiden 27 vuoden aikana Suomessa syntyi reilut 1,6 miljoonaa lasta. Visualisointi näyttää, miten poikien ja tyttöjen syntyvyys jakaantuu vuoden eri päiville. Aineistosta tehty infografiikka on julkaistu Lapsen Maailma -lehdessä. Aineisto on ladattavissa excel-tiedostona..

8. Lapsiin, nuoriin ja perheisiin liittyvät aiheet kansanedustajien kirjallisissa kysymyksissä vuosina 2015–2018

Miten lapsi- ja perhepolitiikka näkyy kansanedustajien hallitukselle jättämissä kirjallisissa kysymyksissä? Verkkovisualisoinnin avulla voit tarkastaa istuvien kansanedustajien aktiivisuuden tässä aiheessa (kokoonpano syyskuun 2018 mukainen). Lue myös aihetta käsittelevä analyysi. Aineisto on ladattavissa excel-tiedostona.

9. Anna ääni lapselle – kampanjaan ehdokasmäärän kehitys

Vuoden 2019 eduskuntavaalien Anna ääni lapselle -kampanjaan sitoutuneiden eduskuntavaaliehdokkaiden määrän kehitys kampanjan aikana.

10. Eduskuntaan valittujen Ääni lapselle -ehdokkaiden määrä puolueittain

Eduskuntaan valittiin 46 Ääni lapselle -ehdokasta. Eniten ehdokkaita valittiin Sosiaalidemokraattisesta puolueesta.

11. Peruskoulujen väheneminen Suomessa.

Visualisoinnissa (mobiiliystävällinen) tarkasteltiin peruskoulujen määrien vähenemistä maan, maakunnan ja kunnan tasoilla vuosina 2005 – 2018. Visualisointi on julkaistu osana Lapsen Maailma-lehden infografiikkaa.

Infografiikat

Tietopalvelu suunnittelee Lapsen Maailma -lehdessä julkaistavat infografiikat. Ne on julkaistu lehden verkkosivuilla.