Hyppää sisältöön

HYKS-alueen perhekeskuspäivä

HYKS-alueen perhekeskuspäivä

Lastensuojelun Keskusliiton koordinoima Perheet keskiöön! -hanke järjesti HYKS-alueen (Uusimaa, Päijät-Häme, Etelä-Karjala, Kymenlaakso) perhekeskuspäivän 25.5. klo 9–13. Päivän suunnitteluun ovat osallistuneet myös Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos (THL) ja Kirkkohallitus.   

Päivän aikana kuultiin, miltä perhekeskuskehittäminen alueella näyttää, ja heräteltiin keskustelua siitä, millaista alueellista perhekeskusta haluamme yhdessä rakentaa: mitkä ovat seuraavat askeleet yhteisen työn rakentamiseksi? Millainen on unelmien perhekeskus?     

Perhekeskuspäivän ohjelma oli runsas ja monipuolinen. Loimme päivän alkuun tiiviin katsauksen kansalliseen perhekeskuskehittämiseen ja sähköiseen perhekeskukseen. Perhekeskuksen roolia osana Tulevaisuuden sote-keskusta avasi STM:n erityisasiantuntija Liisa Jokinen. Lisäksi puheenvuoroja esittivät mm. THL:n erikoissuunnittelija Päivi Varonen ja johtava asiantuntija Arja Hastrup, jotka ovat mukana kehittämässä kansallista perhekeskustoimintaa. Mukana oli myös DigiFinlandin projektipäällikkö Hanna Manelius, joka kertoo sähköisestä perhekeskuksesta ja sen kehittämisestä. 

Päivän päähuomio oli kuitenkin alueellisessa perhekeskustyössä – kuulimme mielenkiintoisia puheenvuoroja, joissa ääneen pääsivät niin alueiden Tulevaisuuden sote-ohjelman toimijat, perhekeskuskehittäjät kuin järjestöt ja seurakunnan toimijat.  Mukana olivat luonnollisesti myös Perheet keskiöön! -hankkeen tiimi vahvistettuna alueellisella järjestöagentilla! 

Tilaisuus järjestettiin webinaarina

Materiaalit

Lataa tästä HYKS-alueen perhekeskuspäivän esitykset.

Lataa HYKS-alueen perhekeskuspäivän ohjelma (pdf)

 

Lisätietoja:

  • Kaisu Muuronen, kaisu.muuronen@lskl.fi ja 050 5696697

Muut alueelliset perhekeskuspäivät

 

Tiedot

Aika
25. 05. 2021 09:00 - 25. 05. 2021 13:00
Sulje