Hyppää sisältöön

Anna ääni lapselle -kampanja aluevaaleissa 2022

Aluevaaleissa valitut päättäjät ovat merkittävässä roolissa lasten edun, lapsen oikeuksien ja perheiden hyvinvoinnin toteutumisessa omalla alueellaan. Huolehtimalla lapsivaikutusten arvioinnista sekä lasten, nuorten ja perheiden osallisuudesta he voivat vaikuttaa kauaskantoisesti alueensa tulevaisuuteen.

Anna ääni lapselle -kampanja tarjoaa hyvinvointialueiden päättäjille helppokäyttöistä materiaalia lapsen edun ajamiseen omalla alueellaan, tietoa hyväksi havaituista työkaluista mm. lapsivaikutusten arviointiin, vaikuttamiseen sopivia somekuvia ja infograafeja sekä asiantuntijakirjoituksia siitä, miten lapsen etu toteutuu hyvinvointialueella. Tarjolla on myös ruotsinkielisiä somekuvia. Materiaaleja saa vapaasti hyödyntää.

Materiaalia lapsimyönteisen päätöksenteon tueksi

Tarjoamme tietoa, vaikuttamismateriaaleja ja esimerkkejä hyvistä käytännöistä. Kaikki materiaalit ovat vapaasti käytettävissä. Materiaalia on tarjolla myös ruotsiksi. Voit tutustua myös kuntavaalien 2021 materiaaleihin.

Anna ääni lapselle -kampanjan 2022 materiaalit

Viisi viisasta vinkkiä hyvinvointialueiden rakennushommiin

Lue Lastensuojelun Keskusliiton asiantuntijoiden blogikirjoitus ja vinkit parempien hyvinvointialueiden  rakentamiseen erityisesti lasten näkökulmasta.

Viisi vinkkiä -blogikirjoitus

Pitkähiuksinen ja silmälasipäinen kuvitettu hahmo turkoosilla taustalla.

Yhdessä voimme vaikuttaa

Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi on pohja, jolle yhteiskunnan tulevaisuus rakentuu. Lasten edun toteutumisesta, lapsivaikutusten arvioinnista ja lasten, nuorten ja perheiden osallisuudesta on huolehdittava kaikilla päätöksenteon tasoilla.

Uudet hyvinvointialueet tulee rakentaa alusta alkaen lapsen oikeuksia vahvistaviksi. Lapset, nuoret ja perheet on otettava mukaan jo suunnitteluvaiheessa, jotta palvelurakenteesta saadaan käyttäjien näkökulmasta toimiva. On helpompaa rakentaa heti hyvää kuin korjata pieleen mennyttä jälkikäteen.

Anna ääni lapselle -kampanja tarjoaa hyvinvointialueiden päättäjille helppokäyttöistä materiaalia lapsen edun ajamiseen omalla alueellaan, tietoa hyväksi havaituista työkaluista mm. lapsivaikutusten arviointiin, vaikuttamiseen sopivia somekuvia ja infograafeja sekä asiantuntijakirjoituksia siitä, miten lapsen etu toteutuu hyvinvointialueella. Tarjolla on myös ruotsinkielisiä somekuvia.

Kampanja on poliittisesti sitoutumaton. Se on sitoutunut ainoastaan lapsen edun toteutumiseen ja tarjoaa tietoa ja välineitä kaikkien puolueiden edustajille.

Muista tutustua myös kuntavaalien muistilistoihin ja tavoitteisiin sivullamme

Kuntavaalit 2021

Anna ääni lapselle -blogeja

Uutiset ja tiedotteet

Sulje