Hyppää sisältöön
Lapsella on oikeus tulla kuulluksi
Maksuttomat julkaisut

Lapsella on oikeus tulla kuulluksi

Lastensuojelun Keskusliitto. Lapsella on oikeus tulla kuulluksi. Kyselyraportti lapsen oikeuksista, toimintaympäristöstä ja osallisuudesta 2017.
Kuvaus

Lastensuojelun Keskusliitto toteutti keväällä 2017 kyselyn 10–17-vuotiaille lapsen oikeuksista, toimintaympäristöstä ja osallisuudesta. Kysely toteutettiin osana YK:n lapsen oikeuksien komitealle tehtävää vaihtoehtoista raporttia. Sen pyrkimyksenä oli selvittää lasten ja nuorten tietämystä ja mielipiteitä liittyen lapsen oikeuksiin ja YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen, omaan toimintaympäristöönsä ja osallisuuteen.

Kysely toteutettiin verkkokyselynä, joka lähetettiin kaikkiin suomen- ja ruotsinkielisiin ala- ja yläkouluihin. Siihen vastasi yhteensä 4 588 vastaajaa, joista lähes puolet (49 %) oli 15–17-vuotiaita. Vastaajista 56 % ilmoitti sukupuolekseen tytön, 41 % pojan ja 2 % kategorian muu. Vastaajista 94 % vastasi kyselyyn suomen kielellä. Vastaajia oli ympäri Suomen, kaupu ngeissa ilmoitti asuvansa 59 % vastanneista.

Käsitteellä lapsi viitataan kyselyssä YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen mukaisesti kaikkiin alle 18-vuotiaihin lapsiin ja nuoriin.

Ostoskori

0
Välisumma 0 €
Sulje