Hyppää sisältöön

Sosiaali- ja terveysalan yhdistysten ja säätiöiden rahoitukseen taattava ennustettavuutta, vakautta ja toimijoiden autonomiaa

Politiikka & Yhteistyö
Osallisuus
Lausunnot ja kuulemiset
15.6.2022
Sosiaali- ja terveysalan yhdistysten ja säätiöiden rahoitukseen taattava ennustettavuutta, vakautta ja toimijoiden autonomiaa

Lastensuojelun Keskusliitto on antanut lausunnon luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi sosiaali- ja terveysalan yhdistysten ja säätiöiden rahoituksesta. Lainvalmistelutekstissä mainittu tavoite turvata aiemmin rahoitetuille ja mahdollisille uusille käyttötarkoituksille ennustettava, vakaa ja toimijoiden autonomian takaava riittävä rahoitus koetaan kannatettavaksi.

Lastensuojelun Keskusliitto pitää tärkeänä lainvalmistelutekstissä mainittua tavoitetta turvata aiemmin rahoitetuille ja mahdollisille uusille käyttötarkoituksille ennustettava, vakaa ja toimijoiden autonomian takaava riittävä rahoitus. Ennustettavuus ja vakaus ovat tärkeitä paitsi avustuspäätöksissä, myös sosiaali- ja terveysalan yhteisöjen ja säätiöiden toiminnan tuloksellisuuden arvioinnissa.

Lastensuojelun Keskusliitto pitää hyvänä uutta rajausta, jonka perusteella avustettavan toiminnan tulee tukea yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja perusoikeuksien toteutumista. Tärkeänä pidetään myös sitä, että avustuskeskuksen asema ja pääasialliset tehtävät kirjataan lakiin. Valmistelutekstissä esitetään, että hyvät kokemukset puoltavat STEA:n jatkoa ministeriön yhteydessä toimivana erillisviranomaisena.

Rahoitusjärjestelmään on kohdistunut poikkeuksellisen paljon muutospaineita. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että järjestelmän vakaudesta on pystytty pitämään kiinni hyvin. On tärkeää huolehtia rahoituksen vakaudesta myös tulevaisuudessa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sulje