Hyppää sisältöön

Kaikille eväät elämään

Kaikille eväät elämään -avustusohjelma on päättynyt. Ohjelman tavoitteena oli edistää lasten, nuorten ja perheiden yhdenvertaisia mahdollisuuksia ja torjua ylisukupolvista syrjäytymistä.

Mukana oli 23 lasten, nuorten ja lapsiperheiden parissa työskentelevän järjestön kehittämishanketta. Lastensuojelun Keskusliitto koordinoi ohjelman toteutusta ja tuki hankkeiden kehittämistyötä, osaamista ja verkostoitumista sekä viesti hankkeiden tuloksista ja vaikutuksista. 

Lastensuojelun Keskusliitto koordinoi vuosina 2017–2020 STEA:n rahoittamaa Kaikille eväät elämään -avustusohjelmaa eriarvoisuuden vähentämiseksi. Ohjelma jatkui pienimuotoisempana syyskuun loppuun 2021. 

Kuvitettu kolmihenkinen perhe istuu tietokoneella puhumassa videopuhelua isovanhempien kanssa.

Paikoillaan pyörivä arki – Selvitys lapsiperheiden arjesta koronakriisin toisen aallon aikana

Kaikille eväät elämään -avustusohjelma on julkaissut tuoreen raportin, jossa tarkastellaan koronakriisin vaikutuksia lapsiperheiden elämään vuoden 2020 aikana. Selvitys on jatkoa keskusliiton kesällä julkaisemalle selvitykselle Paikoiltaan siirretty arki. Tutustu perheiden korona-arkeen ja lue raportti!

Lue Pakoillaan pyörivä arki -selvitys

Eväät kaikille hyvään arkeen

Perhe tarvitsee apua arkeen

 

Otetaan lapsuuskokemukset puheeksi

 

Erilaisuus on rikkautta

Jokainen lapsi haluaa harrastaa ja viettää vapaa-aikaa

Julkaisut

Elinkustannukset vai elämänhallinta?

Mitä suomalaiset pitävät suurimpina syinä lapsiperheköyhyyteen? Riippuvatko valitut syyt vastaajan toimeentulosta? Entä millaisia perheitä on suomalaisten mielestä tärkeää auttaa? Tai mitkä ovat suurimpia vastakkainasetteluja yhteiskunnassa?

Raportissa keskitytään siihen, miten suomalaiset suhtautuvat eriarvoisuuteen, yhteiskunnan heikommassa asemassa oleville tarjoamaan tukeen sekä jakolinjoihin yhteiskunnassa.

Lue Elämänkustannukset vai elämänhallinta? -raportti

Best childhood money can buy

Suomessa lapsiperheköyhyys on ollut vilkkaan keskustelun aiheena huolimatta kansainvälisesti verraten alhaisesta lapsiperheköyhyysasteesta. Vuonna 2017 pienituloisten lasten osuus oli yli 10 % eli 119 000 lasta. Eri laskentatavat tarjoavat kuitenkin erilaisia lukuja. Riippumatta siitä, mitä niistä käytetään, yksinhuoltajaperheet, maahanmuuttajataustaiset ja monilapsiset perheet ovat köyhyysriskissä.

Julkaisu on englanninkielinen.

Lue Best childhood money can buy -julkaisu

Paikoiltaan siirretty arki

Selvityksessä käsitellään koronakriisin vaikutuksia suomalaisperheiden elämään. Kaikille eväät elämään –avustusohjelman julkaisema raportti perustuu kyselyyn, johon vastasi hieman yli 3 000 ihmistä huhti-toukokuussa 2020.

Selvityksessä nousi esiin, että koronakriisin aiheuttama poikkeustila lisäsi perheissä koettua stressiä ja niukkuutta. Kymmenien tuhansien perheiden taloudellinen tilanne heikentyi nopeasti koronakriisin aikana. Perheet, joiden asema kriisin alkaessa oli heikoin, kärsivät siitä vakavasti. Erityisesti kriisi kosketti perheitä, joissa oli erityistä tukea tarvitsevia lapsia.

Tutustu Paikoiltaan siirretty arki -selvitykseen

Lisää aiheesta

Sulje