Hyppää sisältöön
Perheet keskiöön!

Osallisuus perhekeskuksissa

Osallisuuden kokemus syntyy siitä, että tulee kuulluksi, kokee, että voi vaikuttaa omaan elämäänsä sekä yhteisiin asioihin ja siitä, että tuntee olevansa merkityksellinen osa kokonaisuutta. Osallisuuden lähtökohta on aito ja arvostava kohtaaminen ja kuuleminen sekä näkemysten ja tarpeiden selvittäminen.

Perheet keskiöön! – hankkeen Osallisuusviikko-toimintamalli tukee vanhempien osallisuutta ja kuulemista lapsiperheille suunnatussa toiminnassa, tuessa ja palveluissa. Lisäksi olemme koostaneet materiaalia, jonka kautta ammattilaiset voivat vahvistaa lapsen mukanaoloa ja osallisuutta perhekeskustoiminnan kehittämisessä.

Ilmoittaudu mukaan Osallisuusviikkoon 13.-19.9.2021!

Ilmoita itsesi tai edustamasi organisaatio mukaan Osallisuusviikkoon.

Ilmoittaudu Osallisuusviikkoon Webropolissa

Osallisuusviikko

Osallisuusviikko-toimintamalli on konkreettinen työkalu lapsiperheiden kanssa toimiville. Sen avulla lapsilta ja vanhemmilta saadaan palautetta ja tietoa toiminnan kehittämiseksi.

Osallisuusviikon idean mukaisesti vanhempia kohdataan viikon aikana jalkautumalla niin perheiden palveluihin, järjestöjen toimintaan ja kohtaamispaikkoihin kuin ostoskeskuksiin ja asuinalueille – eli kaikkialle missä perheet luontaisesti liikkuvat. Samalla vanhemmilla on mahdollisuus vastata sähköiseen kyselyyn. Myös lapsille ja nuorille on oma kysely, jossa heitä pyydetään arvioimaan toimintaa tai palvelua, johon he osallistuvat.

Vuonna 2021 Osallisuusviikkoa vietetään viikolla 37 eli 13.-19.9. Merkkaa ajankohta kalenteriisi jo nyt! Lisäämme sivuille ohjeet viikon viettämiseen ja viestintämateriaalit lähempänä ajankohtaa.

Ilmoita itsesi tai edustamasi organisaatio mukaan Osallisuusviikkoon Webropolissa.

Vanhempien ja lasten kokemuksia tuen ja palveluiden saatavuudesta, toimivuudesta ja niiden kehittämisestä

Osallisuusviikon aikana toteutettiin sekä lapsille että vanhemmille suunnattuja kyselyitä. Kyselyiden tavoitteena oli selvittää, mitä vanhemmat ja lapset ajattelevat lasten ja lapsiperheiden tuesta, palveluista ja toiminnasta.

Tutustu vuoden 2020 osallisuusviikon tuloksiin: Perheet keskiöön!: Vanhempien kokemuksia tuen ja palveluiden saatavuudesta, toimivuudesta ja niiden kehittämisestä.

Katso video vanhempien kyselyn alustavista tuloksista:

Katso Perhekeskuskonferenssin Osallisuusviikko 2020 -video YouTubessa

Millainen on unelmien perhekeskus lasten mielestä?

Katso Unelmien perhekeskus lasten silmin -video YouTubessa

Unelmien perhekeskus tehdään yhdessä

Unelmien perhekeskus

Etsitkö työkaluja kohtaamispaikan arviointiin?

Perheiden kohtaamispaikka

Mikä on Perheet keskiöön! -hanke?

Tutustu hankkeeseen

Sulje