Siirry sisältöön

Perheet keskiöön!

Kuvitettuna erilaisia perheitä.

Pikalinkit: Kohtaamisia perhekeskuksissa -koulutuskokonaisuudet  |  Materiaalia perhekeskustoimijoiden työn tueksi

Järjestöjen perhekeskustoiminnan kehittämis- ja koordinaatiohanke 2018–2021

Perheet keskiöön! on STEA:n rahoittama järjestöjen yhteinen perhekeskustoiminnan kehittämis- ja koordinaatiohanke (2018–2021). Hankkeen päätavoitteena on kiinnittää järjestöjen tarjoama tuki ja palvelut osaksi perhekeskustoimintaa koko valtakunnan alueella.

Lastensuojelun Keskusliitto koordinoi hanketta. Järjestöjen kiinnittymistä perhekeskustoimintaan tuetaan valtakunnallisesti ja alueellisesti yhteiskehittämisen, osallisuuden vahvistamisen ja viestinnän keinoin.

Käytännössä hanke tukee järjestöjen keskinäistä yhteistyötä sekä perhekeskustoimijoiden alueellisia ja paikallisia yhteistyörakenteita. Tätä kautta vahvistamme järjestöjen kiinnittymistä perhekeskuksiin. Työssä hyödynnämme hankkeessa kehitettyjä hyviä toimintamalleja ja käytäntöjä. Lisäksi tavoitteenamme on juurruttaa kohtaamispaikkatoiminnan laadullinen arviointimalli valtakunnallisesti. Haluamme myös olla mukana sähköisen perhekeskuksen kehittämistyössä tuoden järjestöjen verkko- ja etätuen ja toiminnan sen osaksi.

Hankkeen nimi Perheet keskiöön! viittaa siihen, miten perhekeskustoiminnan kehittämisessä ja muutosprosessissa perheet ovat keskeisessä asemassa. Perheiden – lasten, nuorten ja vanhempien– tulee olla mukana suunnittelemassa, toteuttamassa, arvioimassa ja kehittämässä perhekeskustoimintaa. Edistämme tätä mm. Osallisuusviikko- toimintamallimme kautta.

Järjestöagentit ja alueellinen työ ovat hankkeen ydin

Hankkeessa toimii 5 osa-aikaista (50 %) järjestöagenttia viidellä erityisvastuualueella: HYKS erva, TYKS erva, TAYS erva, KYS erva ja OYS erva. Myös Lskl:n koordinaatiotiimi tukee alueita. Järjestöagentit koordinoivat yhteistyötä omalla alueellaan sekä verkostoivat ja innostavat alueellisia ja paikallisia toimijoita mukaan.

Järjestöagentit:

OYS erva: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu, Keski-Pohjanmaa ja Lappi

Nuorten Ystävät ry/Riitta Alatalo
riitta.alatalo@nuortenystavat.fi
044 7341643

KYS erva: Pohjois-Savo, Etelä-Savo, Itä-Savo, Keski-Suomi ja Pohjois-Karjala

Iisalmen MLL / Sinikka Roth
sinikka.roth@perheentalo.fi
040 743 1773

HYKS erva: Helsinki ja Uusimaa, Etelä-Karjala, Kymenlaakso ja Päijät-Häme

Pienperheyhdistys ry/Kaisli Syrjänen
kaisli.syrjanen@pienperhe.fi
045 7731 1399

TAYS erva: Pirkanmaa, Kanta-Häme ja Etelä-Pohjanmaa

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry/Sirpa Mäkinen
sirpa.makinen@tukiliitto.fi
040 6819 666

TYKS erva: Varsinais-Suomi, Satakunta ja Vaasa

MLL:n Varsinais-Suomen piiri/ Katja Rippstein
katja.rippstein@mll.fi
045 132 6736

Materiaalia perhekeskustoimijoiden työn tueksi 

Olemme koonneet perhekeskuksissa työskentelevien ammattilaisten työn tueksi materiaalia kuten julkaisuja, videomateriaalia ja artikkeleja. Materiaali on jaettu teemoittain ja löydät ne täältä. Sivuilta löytyvä aineisto on Lastensuojelun Keskusliiton koordinoimassa Emma & Elias -hankkeessa (2012–2017) olleiden hankkeiden ja muiden toimijoiden tuottamaa. 

Kohtaamisia perhekeskuksissa -koulutuskokonaisuudet>>

Kaisu Muuronen

Hankepäällikkö/erityisasiantuntija


050 569 6697

Toimin erityisasiantuntijana varhaiskasvatukseen sekä lapsi- ja perhepolitiikkaan liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi vastaan Perheet keskiöön! Järjestöjen perhekeskustoiminnan kehittämis- ja koordinaatiohankkeen hankepäällikkönä hankkeen toiminnasta.

Sonia Kuutti

Hankekoordinaattori


040 848 6381

Työskentelen hankekoordinaattorina Perheet keskiöön! Järjestöjen perhekeskustoiminnan kehittämis- ja koordinaatiohankkeessa ja vaikuttavuusinvestoimisen Lapset SIB -hankkeessa.