Siirry sisältöön

Yhtä perhettä? Tampereen kaupunkiseudun kuntavaalipaneeli

Kaikille eväät elämään -avustusohjelma ja joukko Tampereella toimivia järjestöjä kutsuvat sinut seuraamaan Tampereen kaupunkiseudun ylikunnallista kuntavaalipaneelia 28.1.2021 klo 10-12.

Tilaisuus streamataan, ja voit ilmoittautua seuraamaan sitä. Lähetämme streamin linkin sähköpostitse ilmoittautuneille ennen tilaisuutta.

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.fi/reg/yhta_perhetta

Paneeliin osallistuvat:

Sirpa Pursiainen (KD) Tampere
Anne-Mari Jussila (Kok) Tampere
Marjo Aittokallio (PS) Tampere
Roope Lehto (SDP) Nokia
Satu Mäkelä (Vihr) Pirkkala
Minna Minkkinen (Vas) Tampere
Tuukka Liuha (Kesk) Lempäälä

Vaalipaneelissa keskustellaan siitä, millaisia ajatuksia ja ratkaisuja eri ryhmillä on tarjottavana tulevaisuuden haasteisiin Tampereella ja sen lähikunnissa.

  • Kuntien tehtävät muuttunevat tulevan valtuustokauden aikana, kun hyvinvointialueille siirtyy osa palveluista. Mitä tämä tarkoittaa kunnille?
  • Kodin ulkopuolelle on sijoitettu noin 18 000 lasta ja avohuolto mukaan lukien sen piirissä on noin 80 000 lasta. Sijaishuollon palvelutuotannosta valtaosa (n. 80 %) on yksityistä. Parhaillaan lausuntokierroksella olevassa lakiesityksessä esitetään sitovaa työntekijämitoitusta lastensuojeluun, onko tämä ratkaisu? Entä miten alaikäisten päihteidenkäyttäjien tilanteeseen tulee puuttua?
  • Näyttää siltä, että raja kunnan ja hyvinvointialueen välillä tulee koulujen sisään, kun osa oppilashuollosta siirtyy hyvinvointialueille. Mitä tämä tarkoittaa erityisesti erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden ja heidän perheidensä näkökulmasta?
  • Suomessa on noin 10 000 sosiaali- ja terveysalan järjestöä, joista noin 1100 on myös palveluntuottajia. Koko kolmannen sektorin rahoitus on muutoksessa, mikä aiheuttaa huolta alan toimijoissa ja niiden apua tarvitsevissa ryhmissä.

Tilaisuuden juontaa toimittaja Anu Leena Koskinen.

Tilaisuuden järjestävät

  • Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry
  • Kaikille eväät elämään -avustusohjelma, Lastensuojelun Keskusliitto
  • Kehitysvammaisten Palvelusäätiö
  • Kehitysvammaisten Tukiliitto
  • #Munperheet – perheiden jälleenyhdistäminen -hanke, Pesäpuu ry

Ilmoittaudu

Petri Paju

Hankepäällikkö


050 578 0259

Työskentelen Kaikille eväät elämään -ohjelman koordinaatiohankkeessa hankepäällikkönä. Vastaan koordinaatiohankkeen toiminnasta yhdessä muun tiimin kanssa. Olen kiinnostunut eriarvoisuudesta, järjestöjen työstä ja arvioinnista. Näihin kaikkiin saan keskittyä nykyisessä tehtävässäni.

Nelli Sinisaari viestintäkoordinaattori.

Nelli Sinisaari

Viestintäkoordinaattori


040 671 1180

Vastuualueelleni kuuluvat lapsen oikeuksien viestintäverkoston ja Kaikille eväät elämään -hankkeen viestintätehtävät.